Mittatilauspaidat Italiasta tai Sveitsistä

nc3a4yttc3b6kuva-2020-2-7-kello-13.30.46

”Fatto a mano” on Italiaa ja tarkoittaa käsin valmistettua tuotetta. Montaliani on Abruzzon maakunnassa sijaitseva 1992 perustettu paitalaboratorio, joka valmistaa paitoja osin käsityönä. Paitojen kaavoitus tapahtuu modernilla tietokoneohjelmalla, mutta leikkuu tehdään sen jälkeen käsin. Paidat ommellaan kasaan sekä ompelukoneella että käsin.

nc3a4yttc3b6kuva-2020-2-7-kello-13.33.19

Montaliani on laboratorion oma mittapaita merkki. Montaliani valmistaa mittatilauspaitoja ja pieniä eriä valmispaitoja pienille toimijoille kuten räätäliliikkeille, suunnittelijoille sekä liikkeille joilla on oma tuotemerkki ns. private label.

Montaliani paita eroaa monesta muusta Mittatilauspaidasta juuri tuon käsityön ansiosta. Paitaan voi halutessaan valita useita käsintehtyjä yksityiskohtia. Osa näistä on lähinnä ulkoisia elementtejä jotka tuovat käsityönä tehtyä lisäarvoa tuotteelle. Osalla on aivan toiminnalinen funktio. Esimerkiksi paidan hihanaukon viimeistely käsin lisää paidan käyttömukavuutta huomattavasti. Toinen käsin viimeistelty kohta, eli kauluksen ”jalan” sisäpuolen kiinitys käsin lisää pehmeyden tuntua.

Koska Montaliani on pieni yritys he ovat myös joustavia tuotannossaan. Pienestä extra maksusta paitaan voi saada halutessaan  oman kaulus tai kalvosin mallin.

Korkealaatuisia kankaita löytyy laaja valikoima. Tarjolla on paljon  pellavakankaita normaalien puuvillakankaiden lisäksi.

http://www.montaliani.it

Näyttökuva 2021-2-22 kello 17.17.11

ARTIGIANO Asoni Logo_CMYK

Artigiano on sveitsiläinen valmispaita ja mittapaita valmistaja, jonka löysin Firenzen Pitti Uomo miestenmuodin messuilta. Artigiano aloitti paidan valmistuksen sveitsissä  vuonna 1972.  Artigiano valmistaa valmispaitoja sekä mittatilauspaitoja Heillä on erittäin monipuolinen ja moderni mittatilauspaitajärjestelmä, jonka sain käyttööni. Paidat tilataan käyttäen selkeää ja helppoa internetsovellusta, josta tilaus menee käytännössä suoraan odottamann tuotanto vuoroaan. Nykyään Mittapaitoja valmistetaan Sveitsissä sekä Portugalissa Artigianon omassa tehtaassa.

Artigiano käyttää paidoissaan italialaisia Montin  sekä  sveitsiläisiä laadukkaita puuvillakankaita. Paitojen mittaus tapahtuu käyttämällä apuna sovituspaitaa, kuten mittatilauspukujenkin mitoituksessa. Sovituspaidan ja asiakkaan mittojen perusteella tehdään vartalon vaatimat ja asiakkaan toivomat muutokset mittoihin.

Paitoihin voi valita lukuisia erilaisia yksityiskohtia, kuten kontrastikangas kauluksenjalan ja kalvosimen sisäpuolelle tai ulkopuolelle. Saatavana on monia erilaisia kaulus- ja kalvosinmalleja. Nimikointi kuuluu paidan hintaan, jos sen haluaa. Nappien värin sekä napinreiän värin voi myös valita.  Paitaan voi tehdä todella paljon mittamuutoksia saadakseen siitä mieleisensä ja istuvan.

Uutena optiona Mittaaidan kaulukseen ja kalvosimiin  voi valita liimatun kovikkeen tai ns. irtoliina rakenteen, jossa  tukiliinaa ei liimata kankaaseen vaan se on irrallaan kankaasta.

Artigianon mittatilauspaidoissa on paljon laadukkaita yksityikohtia kuten alla esitellyt.

artigiano

Mittapaitojen toimitusaika on noin neljä viikkoa ja hinnat alkavat 170 € ylöspäin.

Artigianon nettisivulle pääsee tästä: Asoni.ch/en

MTM Zutaten

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s